Thursday, March 3, 2011

tajuk nak gempak-gempak..sex la..3gp laa..TAHEK!!

gua cuma nak lu orang yang baca ni pikiaq..

blogging nih..pada pendapat gua...lu orang punya pendapat lu orang tulis kat blog lu orang sendiri..ini gua punya!

blogging nih..
seperti lu orang..menunjukkan diri lu..kepada readers siapa diri lu..
apa yang lu cuba sampaikan..
apa yang lu orang pikiaq..
sapa sebenaqnya diri lu..

gua tak tau la kalau lu orang yang buat blog nih..
menulis dengan penuh kepenipuan..alaa..gua pun menipu gak..tapi..tak secara penuh..apa adahal?
maksud menipu nih..lu orang kena paham..penulisan kena ikhlas..apa yang lu pikir..and yang lu cuba sampaikan..
bukan lu nak main playsafe ja..hatta bersetubuh pakai kondom pun buleh pregnant lagi..apa adahal?

ada silent-silent reader yang tersesat masuk blog lu akan baca ad tengok apa yang lu tulis and tempek..
and apa yang ada dalam blog lu..ramai blogger yang suka buat blog cantek-cantek dan gua suka baca..sebagai contoh...blog cikgu cacat...sebab gua tau dia memang cacat..sebulan 16.5 juta kali dia tukaq template...penat gua tengok..tak kisah la..as long as blog dia laju gua lepak..
kalau blog dia lembab gua p kl gua sepak laki dia...hahahaha...bukn muhrim kot nak sepak bini orang...dusss!!!

so..lu kena paham...ada orang yang memang jenis membaca..lu tulis la setebal thesis master lu pun..dia akan baca..dan gua adalah seorang pembaca yang baik..hahahaha..tapi gua tak sabar..
dan ada gak pemblog-whoring yang tak suka membaca..eh..blogger camni memang tak minat membaca pun..tapi depa kejaq traffic..hahahahahaha
dan ada jugak pembaca yang taik cam-whoring..yakni..suka amik gambaq sendrik..dan edit comel-comel supaya tak nampak beruk sangat wajahnya..
eh..letih lak gua nak list down klasifikasi pembaca blog nih..abaikan...gua nak cepat!

so..lu orang nampak tak?
pembaca lu ada macam-macam jenis dan sifat..
kalau dapat yang penyabar cam cikgu cacat tu tak pa laa..
kalau dapat cam gua yang tak sabaq ni...memang gua klik X kat ujung belah kanan tu..paham?

gua paham..blog lu orang,
lu orang punya suka la nak tempek gambaq ka..nak letak gadget macam-macam kaa..betul..itu hak lu orang..
tp..kalau lu dah tulis blog..eh..tempek gambaq kat blog..eh..apa lu orang buat aaa ngan blog?
tak kira la apa pun lu buat ngan blog lu orang...*blog lu orang kan?apa ada hal?* mesti lu nak bagi orang usha and baca kan?kn?
ka lu orang ada niat lain bila wat blog?wakaka..
so..kalau lu memang nak bagi pembaca membaca ataupun menonton pikcur-pikcur dalam blog lu..
lu bagi la diaorang mudah bhai..mudahkan orang so orang akan mudahkan lu..paham?
tak semua orang ada koneksi internet yang laju cam gua..
dan tak semua ada koneksi internet yang slow cam lu..
so..consider la lu orang punya prospek..
bayangkan..kalau lu ada isu or post yang menarik..
tp disebabkan lu punya blog penuh ngan gadget-gadget hamjad..
loading lambat..prospek lu plak mostly jenis tak sabar cam gua..
maka..lu akan ilang satu reader yang malas nak melepak blog lu..
yang akan datang blog lu adalah depa-depa yang blog-whoring tapi tak leh nak appreciate and digest apa lu punya isi post..
yang mana depa ni hanya nak kejaq traffic..sebab tu gua penah tulis...biaq polower sikit tapi lu punya polower appreciate lu..dari polower beriban tapi..tak ingat lu pun..apa isi kandung blog lu..kn?
sebab tu gua tak suka ada orang blogwhoring kat blog gua..hahahahahaha..
cam gua cakap..kalau gua minat blog lu...lu tak penah datang blog gua pun gua akan tetap folo lu punya blog..apa adahal?
kalau pun lu blogwhoring blog gua 13 saat sekali..tapi post supalancau dan blog berat dan banyak sangat gambaq dari tulis..lu expect gua nak folo lu?cet..follow my ass!!!

camni la analoginya wahai mana-mana makhluk yang terbaca post nih..

lu dalam satu sesi public speaking..tajuk bebas...lu nak citer pasal lu suka pakai G-String merah pun tak dak sapa kisah..
lu ada muka..maksud gua..lu ada rupa..menawan tertawan lu memang dabomb..

dan lu pilih satu isu iaitu isu suratjalanduku.blogspot memang hamjad..

dan lu nak raise isu tu kat public yang bermacam jenis orang..ada yang fascist..ada yang sekular..ada yang orthodox..ada yang konservatif..ada yang religious..ada yang yang sedang 'melacurkan' idea..
ada beberapa orang yang perasan kewujudan lu..dan lu ada isu and idea yang lu nak share..

fesyen lu..lu pakai tudung or selendang yuna..yang lu lilit cam lu adalah ancient Egyptian bungkus mummy..
dan baju yang lu pakai...fesyen yang terkini yakni..ketiak ketat..kat lengan kembang..baju berlapis-lapis cam kat malaysia ni ada 4 musim..dan setiap kaler baju itu adalah berlainan dan kotra..*dey..lu pakai mata lembu ka?*
pakai lu dah satuhal..
dan lu pun ada bawak menda yang optional la untuk public speaking..cm..
traveling bag..hiking bag..topi koboi,telefon awam,mangkuk tandas..yang mana akan menyebabkan pergerakan lu untuk bagi public speaking tu menjadi sangat terbatas dan LEMBAB!!
dan lu pun mula la cuba menyampaikan isu lu..tapi orang tak kisah sangat sebab isu biasa..
yang lu mampu buat adalah...
lu hanya memperagakan diri lu depan tuh..*dey...tu bukan runaway laa..tu tempat public speaking*
so..ada la beberpa orang yang muntah dan membuat muka jengkel...dan ada jugak yang menyokong lu...sambil meninggalkan jejak dan nombor talipon kat atas pentas public speaking lu dan kemudian berlalu pergi tanpa menghiraukan isu yang lu nak sammpaikan..eh..lu ada isu ka?
dan..ada beberapa orang yang berminat nak jugak tengok lu punya public speaking..tapi..disebabkan lu kaku menjadi model..lu xleh nak bergerak untuk capture attention..depa pun blah..sebab banyak sangat gadget tak penting yang lu bawak atas pentas lantas membataskan pergerakan lu dan jugak penyampaian lu..
so..lu pahm tak apa yang gua cuba sampaikan? tak paham baca ayt seterusnya..

lu memang cantik..lu memang stylo..lu memang kewl..lu memang nampak bijak..tapi..sayang..lu BODOH!

wakaka..gua bukan nak menjemput musuh..tapi..ini pandangan gua..kalau lu orang tak suka..apa adahal?gua bukan baca pun blog lu orang yang tak suka ngan apa yang gua tulis..hahhahahahahaha

'suka hati..suka hati..yang penting kita happy..happy!!!happy!!yang penting kita happy!!-aboi'

2 comments:

raihanmahpot said...

aku cacat balik ka pali? hamjad!

pali said...

agaklaa..cacat..err..salahka weh?