Wednesday, March 9, 2011

surat makihamun untuk rakan sebaya

gua tengok kawan-kawan gua,masing-masing mengorak langkah dah..
pakat maju ke depan..gua ja masih statik..
gua ingat lagi masa zaman sekolah..
kalau sembang sapa kawen dulu...
gua la antara nama yang di pikap..sebab gua ada aweks dari zaman sekola..masuk u pun gua ada..abes u pn gua ada, dah reja pun gua ada..suma orang yang lain..
bak kata pian..

'hang takpa..hang jambu..easy come easy go'

gua gelak jaa..yaaa..takkan gua nak buat breakdance kot..?logik la kan?

tapi..
ni la nasib and rezeki gua sampai la ni..
dulu masa sekolah..masa gua tinggalkan aweks gua..er..ok..tipu..masa gua kena tinggal..
gua selalu berazam..takpa..lu orang dump gua..nanti gua dah berjaya..gua carik bini cun mcm syella kamaruddin yang banyak air tu!!!!!!!baru lu orang tau!!!

dan..

pas gua kena crett ngan gegadis lain..

sama gak gua pikir..
tak pa...gua kerja bagus-bagus..
gua buleh dapat punya yang lagik bagus dari lu orang..

semua azam gua tu..gua bukan main-main..
gua memang agak bingai dan sedikit bengong dan liar..
tapi..gua tak penah main-main ngan azam gua..

gua memang sirius..
gua memang tekad nak kawen..tapi..
rezeki gua agak lambat sikit..ada la tu yang gua perlu setelkan...

itu serba sedikit la citer gua..
tapi..ada yang bernasib baik lebih dari gua..
reja buleh awai..buleh beli reta awai..buleh nikah awai..
tp..gua tengok..lu orang i tak bersyukur..
gua tak tau la lu bersyukur ka dak..
tapi..
cara tu gua tengok..memang hamjad tak bersyukur..

lu dah kawen..
tolong la wat perangai orang dah kawen..
tak kisah la..
kalau lu orang PJJ pun..
apa PJJ?
perkahwinan jarak jauh..

gua tau..
lu mesti gersang punya..kepala naik air..tapi..tu rezeki lu..lu kena terima laa..
tak kira la atas apa alasan sekalipun..lu dok jauh ngn bini lu..lu kena la wat perangai as a laki orang..yaa..memang lu ada quota 4..tapi..kalau sorang pun lu tak leh nak sayang..camna lu nak sayang yang kedua?hahahahahahahahahaha...

gua nak tanya laa...
y lu kawen?
lu sayang ka dak bini lu?
kalau bini lu ada skandal ngan jantan lain..lu marah dak?
lu marah kn?of kos..lu kan laki...dia kan bini lu..
tapi lu?
chait!!!!

gua tak kisah la kalau lu juz kapel lani..
lu nak pasang 18 orang pun lu punya hal..
tapi..
lu dah kawen..pikir la bini lu...
ini tak...gua yang tak kawen ni nak kena pikir untuk bini lu?
apa gua ble ada share ka ngan lu atas bini lu?
hahahahahahahaha...

lu marah kalau ada lahanat cam gua yang cakap pasal bini lu..
tapi..
lu yang biaq orang yang cakap..kn?
rilek....apa nak kisah..apa adahal?orang juz cakap ja bhai..
tak mengandung punya bini lu atas benih jejaka lain...hahahahaha

lu nak mintak papun ngan orang..cara yang terbaik adalah dengan memberi dulu..
kalau lu nak bini lu setia tak main batang lain belakang lu..
lu jangan la offer batang lu kat pompuan lain yang tak mau ngan batang lu..ada paham?
gua saja guna bahasa lucah sebab nak explain kat orang yang dah kawen..kalau tak suka or rasa terangsang...pi setel sendiri bil ayaq lu orang..gua apa adahal?

arap lu paham..lu bukan kecik punya orang..
lu pun dah besaq..
lu dah jadi role model untuk generasi baru..tapi..itu yang orang nampak..
yang orang tak nampak?
gua pun lahanat gak..tapi..gua tak kan kawen ngan bini gua..atas dasar kesian or terpaksa or juz nak servis piston lu...lu tak kan ke mana bhai..lu pecaya laa...
kalaupun kepala lu dah naik ayaq..tunggu la musim cuti panjang ka..lu mengawan la puas-puas..jangan pregnant dah..nanti bini lu payah lak nak belajaq ka apa ka..hahahahahahaha...

dan..lu tak payah nak tikam belakang gua...letih gua nak cabut pisau lu..ok?kita memang kenai lama..tapi lu tak kenai gua betoi-betoi..sekali gua kena gua ble baik lagi...kali kedua?hahahahaha...

second time MY ASS!!!!!

8 comments:

Pian said...

sapa tambi?

Si teNang said...

nasihatkan laa member tu dengan cara paling berkesan dan berhikmah..

MNHanis Hasnan said...

yeah pali!!!!gua sokong lu...kalau dah mcm ni punya perangai baik x yah kawin..tu pasai la gu x sedia lg nk kawin..takut jadi kes mcm ni..ingat nk kawin tu senang ka????hahahah....kalau rasa diri tu betul2 leh nk pikul tanggunjawab...baru r kawen beb.....huhuhu...

pali said...

pian:kenalan matrik dulu..
kinah:dh berbuih...

pali said...

anis:besa laa...kalau orang dah buta ati perut tak dak akai...dia memang kira lubang kencing dia jaa

Pian said...

aku suka alasan hanis pasal x sedia kawen tu..hahaha

MNHanis Hasnan said...

baru ang tau pian..hehehe....tp ada gak la alasan lain selain dr yg diatas...hahaha...

Anonymous said...

kawen ke xkawen lg ke,nak servis sekali pon tggu la yg halal. perempuan tu amanah allah utk lelaki jaga,bkn yg nak wat bini jek jaga,yg lain bedal ikot dan. ape, air tu kalo xkluar, bole mati ke?habaq mai encek pian, pali n anis. :) xkesah la bedal ikot mane,physically ke,ringan2 kat ym ke,pass2 gambar ke,tetap x cool. lelaki mcm tu,pada pndangan pompuan,hampeh,ok? :) oo..aku bercakap,cause aku tau lelaki2 mcm ni..n aku kenal sape..

-wawa-