Monday, January 24, 2011

altenet ef for

dari pemerhatian seorang jejaka berambut belah tepi bermata hazel bermulut jahat ini..

adalah diyakinkan bahawa orang malaysia memang suka jadi glamor..

kalau masa sekolah..ada ja istilah...GEE PUNK..MENCAPAP..tak pernah dengaq?sirius gua yakin hangpa adalah insan2 istimewa..

tapi...gua ingat masa sekolah ja menda nih ada..atau dengan kata mudahnya..gua ingat menda ni budak-budak pakai putih seluaq ijau or kain biru ja buat..
tp..bersepah ada..*alaa..tu pun lu tatau ka pali?common sense kot..*

a'ah..gua memang tatau..gua rambut belah tepi..pahal?

cumanya..gua malas nak taip pasal isu mennyedut bontot kat alam pekerjaan kaa..ataupun..menjadi ketua kelas enam damanhuri kaa..tak..bukan tu yang gua nak ketuk..
gua nak ketuk pasal..

kegemaran rakyat malaysia nak jadi glamor..
x kisah laa..
glamor menyanyi ka..
glamor nak jadi artis ka..
glamor masuk tv quiz aktif 1,2,3,4 5!! kaa..
glamor nak jadi merempit ka..
aah..malas gua nak bangkit isu tuh..sebab lu orang buleh google sendiri..
yang gua nk sentuhnya adalah..

glamor menjadi blogger....*hahahahaha..sori..gua x glamor..*

apa daa orang kita...sikit2 nak jadi glamor..
nak wat blog pn ngan niat nak jadi glamor..
memang la..gua paham..lu nak jadik feymes..
kalau p jalan2 kat pekan rabu aloq setaq..
ada brader jual tiket wayang aloq staq mall tegur..

'bro..ko kan blogger feymes yang blog ko citer pasal syella yang hot banyak air yang pakai seksi tu kan?'*gila apa kat pekan rabu sembang key ell?*

dan lu pun ngan bangga..

'a'ah..gua la blogger tuh..nak otograf?'

peh..tobat feymes cam syella yang seksi banyak air tuh..

tapi..

lu orang kena ingat..
apa motif lu orang tulis blog..
ok..blog gua xdak motif..TET!!it's my faking online diary of jane..*escapism*
aah..malas gua nak eleberet pjg2..

gua nak tanya..dan gua akan jawab sendiri..sbb gua tau..palancau lu orang yang baca nak jawab soalan gua?

apa lu paham pasal blog?

gadis A: blog adalah tempat privacy saya untuk meluangkan masa dengan meletak pic2 bajet comel saya yang saya amik guna camera henset..dan kalau boleh biar nampak lurah tetek saya yang kecil ini..sambil membuat muka cumil..hikhikhik..

gadis B: blog adalah tempat saya meluahkan isi hati dan pendapat saya berkaitan isu2 semasa dengan..err..err..mengupload gambar saya bersama rakan2..dan..mostly..gambar yang namapak lurah tetek saya yang kecil cam si gadis A..saya bercadang nak besarkan..'

gadis C: blog adalah..emm..tempat meniru idea-idea orang dan sejajarnya mengklemkan sebagai idea sendiri..dengan niat menjadi feymes.

gadis D dan jejaka X: blog adalah tempat untuk menunjukkan betapa koolnya saya memberi pendapat berkaitan sebarang isu dengan membuat post2 yang buleh menyentuh sentimen kaum sendiri..seperti memperkatakan..MELAYU BODOH!*konpem trafik lu tinggi..tp..isu xdak macibai*

gadis E,jejaka Z dan shemale R: blog adalah tempat mencari pelanggan..

gadis G: blog adalah blog adalah satu bentuk penulisan elektronik..tetapi saya x pandai menulis..jadi..saya amik gambar sendiri gak..dan aplod ja..dan sekarang polower saya dah lebih dari satu daerah..walauun dioarang x komen'

gadis H: blog adalah tempat nak cari bf..

jejaka K: blog adalah port nak cari gadis H..

ok..dah..cukup dah interview gua...

blog tu tempat lu menulis..
bukan tempat lu tempek gambaq lagi banyak dari lu tulis..
lu minat bergambar?
lu pegi flicker laaa deyy!!!
lu nak privacy..tp..nak letak pic nampak lurah tetek?
join tagged..xpun myspace..konpem bersepah peminat yang nak add..
bak kata member gua..

'myspace port budak2 skolah'
'tagged lubuk cikaro'

so..apa jadah lu terhegeh2 nak berbloging?

sebab nak besarkan payudara?hahahahaha*pahal gua cam pervert ja ni?*

gua x kisah kalau lu nak wt blog lu nak share foto..
siriusli...
gua memang minat fotografi lebih dari gua minat syella yang seksi banyak air tu..
tp..blog yang gua g tgk..memang fokusnya adalah fotografi..
teknik2..dan kesan2 penipuan fotoshop yang sampai la ni gua x lepas..

tp..
lu orang laa..
memang ramai pun..amik gambaq sendiri guna kamera henset..
then aplod..
dan wat muka cumil..
lu orang wat gua fakap untuk menulis menda-menda lagu nih..

lu nak cari pasangan or teman idup..
xkisah la geli2 ka sirius binar kaa..
join la alamak punya chat..
xpun..kalau dah desperet sangat..
jodoh4u pun buleh bhai...
bersepah lu buleh dapat..kalau lu x malas cam gua laa..
gua nak main FM 2011 pun xsempat dah..

PAHAM?!!!

so..ada soalan?

apa dia?
blog gua?

blog gua adalah tempat gua nak MENULIS apapun yang gua nak TULIS..
walaupun lu orang x suka..dan x menghiburkan..sebab ni blog..bukan tv1 or tv2..

klu cam blog member gua yang aplod teknik pakai tudung tu gua xkisah..no komplen..
sbb tu inisiatif dia nak wat tutorial..
nasib gua hensem..klu x..memang gua layan tutorial dia pakai tudung apa ntah..
hahahahahaha..walaupun dia poyo perasan nak jadi peymes blogger gak..hahahaha...

gua memang pantek!so what?

4 comments:

raihanmahpot said...

ko nak aku tacing ke? cett..masehla pali..aku terime je..so, dengan ini, aku declare tacing ngn hang selama seploh bulan.maksudnye slame seploh bulan haram ko jumpe laki aku.hahahaha

pali said...

jadi..maksudnya...minggu depan aku xleh open table la eh?camtu kt hgpa?ok..FINE!!!

raihanmahpot said...

open table kunun...blahla pali. aku tacing ngan hg

pali said...

puan sayaraihan isterihizal...kat blog aku pn aku kena halau meh?weh.rajin tukaq templet?shoutmix bila nk bubuh?nak aku mencarut tanpa batasan ka?