Saturday, February 4, 2012

Gua pernah pi mapley NZ

bagi student uia gombak, antara port mamak nak pi melapuk yang happening adalah kat area wangsa maju...mapley NZ..ada 2 lot, NZ atas ngan NZ bawah. hizal cukup minat pi lepak NZ sebab banyak cikaro katanya...gua jarang lepak NZ ni sebab gua busy mentelaah..tu tujuan gua sambung belajaq. bagi gua, setakat pi melepak mapley adalah lebih baik dari pi gegaq pagaq UPSI tengah-tengah malam nak buat apa tak tau..maybe nak antaq kertas pereksa kot...takpa...perkara bangang jangan di ikuti yaa..gunakan otak tu untuk sebarang perkara yang common sense.owh..tersasul pulak gua cerita menda-menda lama.

ok, back to topic..

selalunya kalau gua keluaq melepak NZ ni, samaada sebab balik main futsal, takpun sebab bosan tengok muka awek-awek uia...ngan muka roomate sendiri.

gua lepak pun setakat pekena ayaq segelas roti sekeping jaa...haram apa gua mau melantak menda lain kat mapley malam-malam,kan?

sambil mata dok usha cikaro, mulut menghembus asap rokok..macam-macam menda boleh dibincangkan.

dari perkara bangang dalam kelas, sesi mengutuk sesama sendiri, sesi sharing moment yang cilaka..dan kadang-kadang menonton saluran astro kedai mamak.tak banyak aktiviti liaq hat buleh dilakukan kat NZ ni.sekali-sekala mempermainkan orang-orang 'buta' mintak sedekah...itu memang hobi kami.

sedang gua serius menelan asap rokok pada satu malam di NZ sambil mata gua dok usha skrin tengok ESPN.. satu suara menganggu telinga gua...

'minggu lepas aku ngan macha mai lepak kat sini laa..ada orang gaduh...' kata suara tersebut yang dimiliki oleh jejaka bernickname wan sabak.

dahi gua berkerut...hizal tersentap mendengar ayat tersebut. arwah acheng ja rilek..cam perkara biasa..ya laa..arwah ni orang KL, budak SMAKL lak tuh..mesti dia besa dah ngan perkara-perkara camtu.

'biaq betoi wan..awat tak masuk paper pun?ni baru aku dengaq..'ujar gua.

'betol..aku tak tipu ko..ramai orang tengok dol..siap ada brader polis lagi kat meja depan..'

hizal masih dalam mode tersentap.

'serius dol..berdarah-darah..gaduh guna kerusi ngan meja..aku tak tipu..tak caya ko tanya macha!'sambung wan sambil membakaq sebatang rokok dunhill merah.

'dah tu...kena tangkap la diorang tuh?'tanya hizal yang baru off mode tersentap.

'tak laaa..orang tengok je laa..brader polis pun tengok je...takkan la orang lain lebih-lebih lak..'jawab wan.

'tak caya ah aku wan..takkan sampai camtu sekali...gaduh pasai apa sampai naik kerusi meja ni?kalau pasai pompuan memang bodo piang!!!!'ujar gua dalam emosi berlebihan.

'kalau aku citer mesti korang tak caya...ni bukan sebab pompuan dol...sebab lain..tapi serius..memang takde orang lain berani masuk...walaupun kepala berdarah...memang kaw-kaw la dia punya fight!'

'biaq betoi hang ni wan....awat..depa gaduh pasai pa?'

'hmmm..betul korang nak tau?jangan terkejut lak...

'story ja laa..babi betul!!'hizal dah stat mencarut.

'haaa....depa gaduh pasal tali pinggang je..tekejut tak?'sambung wan.

'tali pinggang?butuh la wan...agak-agakla pasai tali pinggang pun nak gaduh...tali pinggang dari kayangan ka apa depa berebut sampai sanggup berdarah?'tanya gua dalam keeksaitedan yang melampau.

'tali pinggang apa?jangan terkejut..barang rare dol.. depa berebut tali pinggang World Wrestling Entertanment'

'butuh la wan!!!!'ujar gua ngan hizal sambil melepaskan penerajang ke rusuk kiri dan kanan wan sabak sebagai tanda terima kasih.

2 comments:

Bada said...

CEYT!!! ingatkan gaduh pasai apa,.tali pinggang ghupenye. :P

pali said...

tali pinggang rare tuh....