Wednesday, October 27, 2010

Be Proud Stay Airborne

Satu perkara yang boleh dibanggakan tentang para pemuda di Bagan Serai ialah semangat patriotik dan cintakan tanah air yang cukup tinggi.
Boleh kata 80% dari geng 84 ada basic dalam tentera.Tapi ada jugak yang tidak berminat seperti Tomoko yang lebih berminat utk menjadi jejaka maskulin.Anis Mayonis yang bercita - cita nak jadi model.Amie yang mengidam untuk menjadi toke kapal korek.Selain dari Abing,Kadiaq dan Jalil yang mennyertai pasukan tetap,pemuda -pemuda yang lain ni menimba pengalaman dari Rejimen Askar Wataniah (AW).

Pian terlebih dahulu menyertai pasukan,diikuti Awie dan seterusnya Pali.Suatu ketika selepas Pali tamat latihan rekrut sekitar tahun 2003..............

"Pian,hang minat PARA tak?" tetiba Pali bersuara.

'Minat jugak.Tp teruk nak masuk pasukan tu aku dengaq" Balas Pian selaku senior yang terlebih dahulu mengenal asam garam kehidupan tentera.

"uish,aku dengaq depa lagi teruk dari komando.Dah la elaun sikit " Awie plak bersuara

"Tp bro.Style beb masuk PARA.Ada Airborne.Aku ingat tak masuk PARA pun takpa,janji ada Airborne" begitu semangat sekali Pali.

"Ada bukak ka Airborne utk Wataniah Pali?" Pian bertanya lagi

"Ada beb.CO aku habaq kem aku ada bukak.Depa bukak ja memang aku apply" Tu dia.Berkobar - kobar tak dak dah.hehehe

"P la Pali.Aku sebagai senior mmg sokong hasrat murni hang tu" tegas Pian memberikan sokongan.


Masa berganti masa,tahun berganti tahun...............

2004..
"Pali,hang bila nak p Airborne? Kata hari tu nak p sangat" Tanya Awie
"Aku terlepas hari tu Awie" balas Pali

2005...
"Pali,hang bila nak p Airborne? Tanya Kadiaq
"Aku banyak keja la Kadiaq" balas Pali

2006..
"Pali,hang bila nak p Airborne? " Pian bertanya
"Kem kata depa tak bukak lagi untuk tahun ni" balas lagi Pali

2007...
"Pali,hang bila nak p Airborne? 4 tahun dah hang tak terjun- terjun lagi" Awie bertanya lagi
"Err...aku tengah final year ni Awie" balas Pali

2008..
"Pali,hang bila nak p Airborne? " Kadiaq lagi - lagi bertanya
"Aku nak melapor keja kat Kelantan dulu kot "balas Pali

2009..
"Pali,hang bila nak p Airborne? " Kadiaq lagi - lagi bertanya
"Ish..tak dan lagi kot la ni.Aku kan baru masuk keja" balas Pali

2010..
"Pali,hang bila nak p Airborne? Dekat 10 tahun dah tak terjun -terjun lagi " Kadiaq lagi - lagi bertanya
"Aku dah ada awek la ni Kadiaq" balas Pali

2011....


2012...


2013....


2014...

P/s: akan diisi apabila tahunnya sudah tiba.hehehe

2 comments:

pali said...

2011
'pali..hg bila?'
'aku gayat...xleh terjun..'

2012
'pali...emm..bila lagi?'
'sori..aku lupa aku kena terjun..'

2013
'pali...lama dh ni..'
'xleh p dah...loreng aku dh jd kecik..'

2014
'pali..soklan cm thn2 dulu...'
'aku dh gantung boot..mksd aku..spike boot..'

October 28, 2010 9:34 AM

Sufian Hassan said...

hehehe...terima kasih pali