Sunday, June 21, 2009

aku si pelawat blog....

hehehehe...rajin lak aku nk tulih2 nih..tgh ada idea nk coret..kasi layanzzz sat...
hobi aku klu surf tenet nih,klu x main tribal wars,aku check fs,then aku tgk blog aku,aku akn click kt new post w'pn aku tatau nk tulih apa..ahahahahaha...klu dlm ms 12 saat aku xleh nk pkiq apa aku nk tulih,aku pn menjelajah la,blog2 yg aku folo,klu ada post br,klu xdk,aku p menjelajah kt blog sapa2 yg aku rs cm ada topik cmbest.hahahaha..
so..aku mmg ska bc blog org,kt situ aku dpt idea,pas bc blog org,mgkin aku akan post la something yg mengasyikkan otak aku,xpn,,aku ada la tulis papa yg ptut..xpn,aku x tulis lgsg,lantak la kt aku...hahahahaha...

sbb bla round p tgk blog org,mcm2 penulisan ble nmpak,mcm2 org ada,ada yg mmg kaki pomot tp,entri x bagus lgsg,hahahaha..entriu aku pn x bgus,tp,at least aku tdak spt memaksa org membc blog ak..aku kisah apa..hahahahaha.....n klu ada yg bc blog aku,thnks la..sbb bkn ada infotaimen pn kt sini,sebarang pendidikan ilmiah pn tarak..hatta cm aku pnh post,blog aku ni pn,klu ada yg mai,kwn2 n knalan kau ja,depa tggal komen ka x,klu aku rs nk tulih,aku tulih..klu x..aku ttap tulih gk..hahaha..bkn ada syarat...'u must have 100 comments before you can post new entry.'hahahahaha..so,xdk pn restriction lgsg..

lg 1,klu p lwt blog org,klu ada yg x kna ngn mata or pala hgpa,jgn la fire,dh tu..enonimus lak..aduyai...wt mlu tol...dh la xdk blog,then bc blog org,ngata org,dosa dik oi..dosa..klu pn nk tgur,tgur lklok,yg hg p bg tinju kuda laut 18 petala langit tu pahal..kn sudah malu sendirian..kna ingt,dosa ngn org,klu kita x p mtak mahap.masak la kamu..(peh..aku rs entri nih aku jd sgt senonoh)...dosa ngn Allah..kita ble mntak ampun,doa pas smyg,tp,klu ngn manusia..mmg kna p mtak mahap sendrik ar...masak la kamu2 sekelian yg enonimus dan memaki org,w'pn dia slh..aku pn mmg x bagus,tp,aku xdk la sampai nk mnjatuhkan maruah org..apa yg dia post..klu x puas ati,x kna ke,bkn dia x bg komen,komen,tp..komen la cr professional..bkn cr progol..main serbu a..apa daa...malu la kt org sekeliling..apakah kamu tdak puas ati kerna blog kamu tdak ada org melawat?jgn gusar..kamu mmg tiada bakat menulis blog,pegila menulis karangan bertajuk 'sepetang di pasar malam'krngan tdak buleh lbih 80 pth perkataan kerna anda tdak punyai bakat menulis.

n lg satu,biarla si pemblog tuh nk taip dlm bhs melayu ke,bhs jawa ke,ko sibuk pahal???yg hg pn post komen maki dia dlm bhs pasar...aduyai..kenapa la kebodohan itu sllu diltakkan di hujung lidah???blaja tggi2,tp...minda..mmg...kasta bwh pariah..sori to say..klu lu xleh trima n dgr idea org lain..lu x lyk bersuara...lu dk diam2..then pusing blkag..kasi tonggek sikit...mai aku nk terajang..anda diminta berambus yaa...?w'pn entri tuh x senonoh ke apa ke yg sewaktu dgnnya..tgurla..aku rs sbb ni mmg dh jd habitat..bkn habit ataupn hobbit ye..habitat manusia yg nmpak org nk berak tgh jln,tp x tgur,bla dia dh setel suma,br nk mrh sbb mengotorkan jln..yelah..mmg la buruk perangai cm2,tp,apa slhya tgur dlu dol..advuise diasuh berak dlm semak,yg penting mesti basuh and kambus taik anda supaya org lain x terpijak..ok?dia ble trima/x..at least lu dh tgur..ni basuh berak pn blum..lu dh taji kaw2 sat pergh!pergh!! kt taik dia..pahal lu?(phm?x phm xpe..aku sorg ja phm apa aku tulis)

dh msuk zohor dh..aku nk smyg dlu..satgi nk msuk opis lg..hohohohoho..nap sat..br g opis..hahahahaha..
wt sesapa yg terbaca n teras or merasakan diri..aku mintak maap..aku bkn nk ngata org..aku pn bkn perfect w'pn ms skolah abg aku sorg head prefect..n aku sbg prefect sampai pencen..just sbg ingatan la..kt sesapa yg rs diri bgus..anda x bgus sbnrnya..jgn rsau..ada lg bgus dr anda w'pn dr aspek lain..kerna anda x bagus dlm suma hal..anda hidup dlm dunia realiti..bkn dlm dunia hikayat yg anda adalah bgus n hebat dlm suma2...okay?aku mtak maap ye..
klu ada x puas ati..ni pn sbg peringatan kt aku gk..sbb aku pn bkn bagus..

maria mercedez disisihkan kerana paras rupa..tp..aku bkn maria mercdez..

8 comments:

tuLank RusuQue said...

pakcik..ni ak tambah lg blog yg ko bley p jln2.ni kwn haku..sma je mcm ko (owh..die kutuk forum single tu..die bru nk join.tp katanya topik2 mcm org hape je.tp memg pn kn.. malu guwee)

http://haikalisme.blogspot.com/

pali said...

yaa..sebenarnya,mmg topik dlm forum u mcm hape je..aku bersetuju ngn dia..hahahah..sbb tu aku ska meraban lg ngn ahxing dlm tuh..wtpe nk msuk grup tuh,then sedih2..aduyai..kata nk henjoy!!!wokey,nti aku g lpak la kt blog dia...

ahxingla said...

huwahuwahuwa. die ke yg kutuk forum tuh. tp, mmg forum da xbesh ah skang. 2psl aku dok layan meraban jekk. wakkaka

pali said...

ntah..mmg agak buhsan la..xde ctr lain dowh...same old things jek dlm forum tuh...nsib la kt situ yg aku ble merapu n hgpa ada nk mlayan..hahaha...

ahxingla said...

ahaha !!! :D

pali said...

napa ah xing..x caya keee?sampai dlm blog aku,hg n senik pn...ada je komen..wakakaka

ahxingla said...

xde la, cane pon aku mesti nk tggl komen gak kat forum & blog korang. jari aku xleh nk ddk diam2. wakakakaka :p

pali said...

hehe..sama la cma ku xing oi...aku x ble nmpak kosong..hahahaha..tmbah kt page yg aku ble buh....hahahaha