Thursday, June 28, 2012

gua syak germany menang lawan italy

tiap kali gua nak update blog lani, mesti dalam pala gua ada gak nak sangkut sikit ngan politik..cibet betol..

lama gua tak buka fb, macam-macam cerita..antara paling kool adalah ikhwanul muslimin menang pilihanraya..congrats IM!!walk the talk, hokey?

apa yang gua nak tekankan kat sini, masih ramai yang buta mata pasai politik malaysia, masih ada kutu hat paham, kalau PRU 13 ni PR menang, malaysia akan tumbangkan kerajaan sekular...*puuuuiiiiii!!!!!!!!!!!!*sistem raja berparlimen jua bukan berkiblatkan sistem politk yang nabi ajaq...*puuuiiiii!!!!!!!*

tak nak gebang lebeh-lebeh..nah..amik!!!


you can change the government through PRU13...the possibility does exist.., but you won't get an islamic nation ....keep that in your brainless head!

one more thing...

orang melayu islam selalu memandang..mana-mana mereka yang menghafal Al-Quran ini adalah manusia yang baik dari segi akhlaknya, dari segi pergaulannnya, dari segi..eh..dari berbagai segi kehidupan laa..

yup..dulu gua pun termasuk dalam golongan ni..yang kagum ngan huffaz-huffaz dunia moden..tapi, bila gua masuk matrik PJ, gua kenal and kawan ngan budak-budak tahfiz ni,ada sebilangan yang rosak..ada kaki tonggang..ada kaki clubbing...ada yang tak posa time bulan posa...

gua tau laa..sebab gua selalu fly ngan depa pi fourteen...wahahahahaha...

ilmu tu ada dalam diri kawan-kawan gua ni, depa hafal, and ingat setiap patah ayat Al-Quran...tapi, buleh pulak pi clubbing kan..tongang monggang...kan?

bukan la gua nak condemn budak-budak tahfiz ni, tapi, yang gua nak tekankan...jangan la kita menilai peribadi seseorang tu dari dia hafal Al-Quran dia lagi bagus dari yang tak hafal..tu dah nampak pendek akal tu...gua kunci stereng kang tengkuk tu...

senang kata...


ilmu yang tak diamalkan umpama...................(sila isi tempat kosong)

1 comment:

pali said...

bukan kalah laa...tidak menang...konotasi yang lebih positif...hewhewhew