Thursday, August 5, 2010

gagagagagabai...

ari yg panas..student2 uia batch 2002/2003 untuk kuliah irkhs dan econs jugak kepanasan,bak cacing goreng.disebabkan kebosanan melampau.sebagai student final year,ini adalah masa2 yg penting utk menghabiskan masa ngn kwn2,espeseli yg single cm pali,agil,hizal,bob,mat dah,zaren..err..tu ja kot.sbb hat len mmg dh ada awek n ada yg belum kena tipu.

pas melantak time lunch,suma pakat dk hingaq xtau nk wtpa,pali lek ja xrs papa sbb dia dk main pc tajul..er..pc dia kt bilik tajul sbnaqnya..dlm keriuhan tu,tiba2 ada cadangan yang menarik gegendang telinga pali..yang berbunyi.."JOM P GABAI?'

xdan org lain nk jawab,pali dh jerit..'AKU JOIN!!!'seraya menutup game n menshutdown pc tajul..eh..pc pali di bilik tajul.

'sapa ada seluaq pendek lebih?aku nk pinjam?!'saun pali cm ketua lanun cetak rompak.

'ai..seluaq hat dk pakai main futsal mn?'bls tajul.

'aku baru rendam,lgpn,aku mls nk naik bilik aku,tingkat 4 tu barjul..'bls pali.

'hg p tgk kt penyidai luaq tuh..kot2 ada,amik la..'sajes tajul sbg sorg senior karisma.

pali ngn senang ati p la membuat peninjauan di penyidai,sehelai seluaq biru gelap ada lambang PARMA FC menjadi pilihan.

'ni seluaq hg ka jul?'tanya pali.

ngn wajah yg berkerut..

'dak aih..ntah seluaq sapa.hg amik penyidai mn ni?'

'penyidai dpn ni ar...aahhh..lantak p la sapa pnya pn,seluaq cmni kn cm pampers..pakai buang..'bls pali ngn nada belagak.

pas suma dh setel,maka pergerakan dilakukan menggunakan berbiji-biji moto yg ada stiker IIUM. sampai2 ja...suma pakat londeh n salin baju.pali pn sama la..sama naik ja dia. ngn 'seluaq baru' la katakan..hoho...tp,pali aritu,telah melanggar pantang larang n kebiasaan beliau...beliau terlupa pakai seluaq superman yg kaler merah tu..

*terasa x sanggup nk menulis dh..*

punya la seronot dia dk main ayaq,ushar2 awek mandi..wohohohohoh..mmg dia sgt enjoy..tp dia x peka ngn keadaan sekeliling.letih main ayaq,pali dk melepak atas batu sambil dk bertinggung sambil sap kok..besala..lek lu..kok tang..

sambil menseteng2 rokok ngn rakan2 sebaya lain,pali terperasan agil ngn bob yg berendam dok usha sambil gelak kaw2.pali terasa aneh..seaneh perbuatan memakan nasi di mimbar masjid masa khutbah jumaat pada bulan ramadhan lagaknya.pali x puas ati.dia usha keliling,xdk yg pelik,dia usha bdn dia,xdk lak terlekat taik org ka apap ka...dia usha bawah..pali tergamam...pali terpana..pali termalu..dia usha agil ngn bob balik..2 2 ekoq dh jd ikan sepat yg keseronokan mengekek dlm ayaq.

HARAM JADAH!!!

pastu pali xmain ayaq dh,dia siap salin pakai seluaq jeans dia balik n lepak kt tepi sambil dk isap rokok sambil mengenang nasib diri yg tertayangkan 'wayang free' kt agil n bob..err..maybe pengunjung lain.seluaq yg pali 'pinjam' tu,pali dh tauk buang,sbb..err..err..sebabnya..seluaq tu terkoyak celah kangkang..n sgt luas.*sigh*

pengajaran yang pali dapat..klu nk rembat seluaq kt penyidai..selidik dulu tahap kereputan benang ataupun..check btoi2 samada seluaq tu selamat atau x utk dipakai.

1 comment: